Zo kan je ineens rare mensen tegen komen….
Blijf op de hoogte en volg Ehssane
23 Januari 2006 | Frankrijk, Parijs
Na al mijn spullen te hebben gepakt, liep ik rond 20 uur richting het station. Over het algemeen ben ik geen bangerik, maar als het er echt op aan komt kan ik best paniekerig zijn :-) Zo ook op deze avond… Van mij uit moet ik 1 keer overstappen om op de plek van bestemming aan te komen. Omdat ik de RER had gemist en de andere vertraging had, moest ik best wel lang wachten op Massy Palaiseau. Ehssane en wachten is meestal geen goede combinatie, omdat ik erg ongeduldig ben. Terwijl ik de affiches aan het bestuderen was, kwam er een man op me afgelopen die zomaar tegen me aan begon te praten. Niet dat ik dit raar vind, want ja ik ben daar ook een kei in. Maar deze man was raar! Ten eerste zei hij allemaal dingen die niets met elkaar te maken hadden en hij had blijkbaar niet in de gaten dat ik geen zin had in een gesprek. Na een paar minuten was het even stil ( ik blij natuurlijk ). Ineens kreeg ik de vraag of ik van klassieke muziek hield. Aarzelend antwoordde ik ja en was niet bewust dat er nog een vervolgvraag aan zat te komen: hij wilde voor me zingen midden op het station!!! Aan de ene kant kan je dit charmant vinden, maar geloof me als je zo’n mafkees voor je hebt staan denk je wel anders haha. Nadat ik hem een paar keer onderbroken had met vragen zoals: wanneer komt de trein etc, had hij door dat ik toch niet zo’n muziekliefhebber was haha. Ik was van hem af eindelijk…
Maar nu moet ik dus nog de RER instappen. De wagon was leeg en aan de ene kant zat een apart stel ( let op wat er gaat gebeuren!). Dus ik besloot om naar de andere kant te lopen om naast een jonge vrouw (met zonnebril op terwijl het donker was) te gaan zitten. Voordat ik ging zitten vroeg ik haar of deze RER in Gentilly stopte, maar voordat ik mijn zin kom afmaken stak ze haar middelvinger op!! Mijn hart begon te bonken en als de wiedeweerga draaide ik me meteen om en ging bij het stel zitten wat ik in eerste instantie wantrouwde. Zo zie je maar weer: uiterlijk zegt niets!! Ik durf toe te geven dat zelfs ik helaas vooroordelen heb, maar je leert van iedere gebeurtenis: ZO OOK VAN DEZE!
Kuss Ehssane
23 Januari 2006 - 12:57
Johan:
Ihssane, in het engels is rare: "weird", het engelse woord "rare" is in het nederlands: zeldzaam.
Afgelopen zondagmiddag had ik, met mijn vrouw Agaat en jongste dochter Petra een zeldzame, althans voor mij, ervaring: wij waren uitgenodigd voor het begrafenismaal,
georganiseerd door een bevriende turkse familie, ter gelegenheid van het in Oss overlijden van een van de volwassen zoons: Mesut.
De ontmoeting/gesprekken die dat opleverde waren het tegendeel van jouw ervaring: voorgang in het gebed door hun hodja, turks eten en drinken: drinkyoghurt, kip-rijst- gerecht, zoetwaar achteraf, met inbegrip van "helva": een speciaal stukje gevulde deegwaar en hollandse koffie na.
Wat mij opviel was dat er zeer veel mensen van verre kwamen, ook uit Duitsland.
Een van de gasten ontmoette iemand, die hij al lang niet had gezien.
Hij zei: "ik heb jouw helva nog niet gegeten". Dat bleek te betekenen dat zij elkaar niet zo mochten! Zeldzame uitspraak he? Ik heb de neef, die als ceremoniemeester optrad, hartelijk bedankt voor de ontvangst met de mededeling dat ik er mij thuis had gevoeld, ondanks de cultureel verschillende vormgeving van het begrip gastvrijheid. Ihssane, het ga je goed, Johan. -
23 Januari 2006 - 12:58
Johan:
Wat mij opviel was dat er zeer veel mensen van verre kwamen, ook uit Duitsland.
Een van de gasten ontmoette iemand, die hij al lang niet had gezien.
23 Januari 2006 - 13:37
Marrit:
Hey Saan,
Haha geweldig...echt iets voor jou! Nou..gelukkig ben je er wle zonder kleerscheuren vanaf gekomen, dat vind ik het belangrijkste.
Verder alles goed daar? Wanneer beginnen je laatste toetsen? Nog maar 2 weken en je komt alweer naar huis :D:D
Spreek je snel en geniet nog even van je laatste dagen!
Doe maar de groetjes aan iedereen daar!
Liefs dikke kus Marr -
23 Januari 2006 - 20:52
Lieke:
En hoe was het nu bij je familie? Blij vertrouwde mensen te zien ;)hihi
Maarre, niet te veel leren en een volgende keer juist bij de meest sjofele vent in de metro gaan zitten die je kan vinden!! Vooroordelen hebben ook zo hun functie ;)
Tot gauw!
kus Lieke -
23 Januari 2006 - 23:06
Emilie:
Weet je zeker dat je niet de RER richting psychiatrisch ziekenhuis hebt genomen ofzo?! Hopelijk is de de rest van je verblijf niet zo freaky. Groetjes, Emilie