Krant gehaald
Door: Ehssane
Blijf op de hoogte en volg Ehssane
10 Maart 2009 | Nederland, Oss
Zoals jullie weten heb ik een paar weken geleden vragen gesteld over veiligheid in het OV. Vandaag kreeg ik de antwoorden in mijn mailbox en zo ook het Brabants Dagblad die er een stuk over schreef..
groet,
Ehssane
Minder geweld in Brabantse bussen
dinsdag 10 maart 2009 | 10:21 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 10 maart 2009 | 13:21
DEN BOSCH (ANP) - Het aantal gemelde geweldsincidenten in het Brabantse busvervoer is in 2008 flink gedaald vergeleken met het jaar ervoor. Rapporteerden de vervoerders Arriva en Veolia in 2007 nog 272 incidenten en calamiteiten, vorig jaar waren dat er 201. Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben dat geantwoord op vragen van de PvdA naar aanleiding van de mishandeling van een Tilburgse buschauffeur eind januari.
De daling is opvallend, omdat buschauffeurs en vakbonden regelmatig klagen over toenemend geweld en agressie. FNV Bondgenoten opende om die reden deze week een meldpunt, dat later deze maand moet leiden tot een zwartboek.
GS van Noord-Brabant schrijven verder dat er vooralsnog geen aanleiding is voor aanvullende veiligheidsmaatregelen.
10 Maart 2009 - 13:33
Rukiye:
Goed gedaan!
kus -
10 Maart 2009 - 15:23
Els:
Hallo,
Mooi zo en misschien een tip voor GS.De meldingen blijven achterwege omdat de chauffeur nog aan het schrijven is en de daders al weer rondlopen!!!!
Goed dat er aandacht voor is maar ook blijft.
gr els en je vriendje